Családi programok


Hallgass zenét, nézz mesét, táncolj te is!

2012. május 26-27. (szombat-vasárnap) 10.00 - 13.00 Prónay kastély, park
Várjuk szeretettel a kicsiket és nagyokat egy kis kalandozásra a reneszánsz és barokk világába!

Élvezd, és írd magad a Hetedhétfejű sárkány történetét! - MegaronPantomimegyüttes
Játszottál már kalandjátékot? Írtál már fordulatos történetet? Beleképzelted magad mesék és más csodás történetek főhőseinek helyébe? AHetedhétfejű sárkány történetében nemcsak néző, de a történet írója is lehetsz!

Mátyás meséje sok zenével - Kincskereső Meseszínház és a Tabulatúra együttes
A csalafinta Mátyás meséje a fortélyos, titokzatos beszédű leányról, sok zenével. Előadja Rárósi Anita és Keresztes János, zenél Rossa Levente Bors és Bencze Balázs.

Állatmesék - Garabonciásegyüttes
A francia királyi udvar egykori alkotóművészei, La’Fontaine, a meseíró és Lully, a zeneszerző-táncmester, a táncos-pantomimes játék ihlető szerzői valójában sohasem vittek színpadra közös művet, együttműködésük mindannyiszor meghiúsult, torzsalkodásba fulladt, nem ritkán a bemutató előtti pillanatokban. A garabonciások első ízben vállalkoztak a barokk művészek „összebékítésére.” Ez a műsor az alkotók együttműködéséből született, célja vesztett példát adva az egykor gyakran torzsalkodó barokk mestereknek. A barokk zene (és széppróza), barokk tánc-anyagot és a népi barokkot időző viseletet kíván. A műsorban látható többek között a Nap és a Szél erőpróbája, a nagyravágyó szajkó esete a pávákkal és társaival, a róka és a gólya lakomájának története.

"Néhai való jó Mátyás király..."- Tabulatúra régizene együttes
Mátyás udvarának és korának zenéje, historikus hangszereken és lehetőség szerint korhű hangszerelésben. A különleges hangszerekről mesélnek az előadók, a koncert végén pedig a Garabonciás együttes táncosaival táncra invitálnak.
A reneszánsz és barokk táncházat Aranyos Ágota táncmester vezeti.

A belépés 14 éves korig ingyenes.

Rossz idő esetén a programok az alsópetényi művelődési házban kerülnek megrendezésre.